Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Ταξιδεύοντας τα Χριστούγεννα με τον "Απόλλωνα"

     Θα μπορούσε να ήταν φράση ενός διηγήματος ή ταινίας. Γιατί  αυτές τις μέρες των εορτών ο "Απόλλωνας" θέλησε να κάνει γιορτές στο Σαρωνικό.
   Και πραγματικά,  όταν οι άλλοι δένουν ο "Απόλλωνας" λύνει κάβους και επιστρέφει στα γνώριμα λιμάνια  του. Αυτά  του Αργοσαρωνικού. Τον ξαναείδαμε για μια βδομάδα μετά  του Αγίου Νεκταρίου σε ένα σύντομο πέρασμα του, τον ξαναβλέπουμε αυτές  τις μέρες να εξυπηρετεί τη γραμμή, τώρα που όλοι έχουν δέσει.
   Λίγο πριν επιστρέψει στα δρομολόγιά του  στις Σποράδες η Hellenic Seaways επιστράτευσε τον "Απόλλωνα" για  τις ανάγκες της γραμμής στην περίοδο των εορτών. Βαρύ και σταθερό καράβι με μεγάλη χωρητικότητα αυτοκινήτων ιδανικό για τα νησιά μας, απαλλαγμένο από εξεζητημένες πολυτέλειες, καθαρή καραβίσια γραμμή, έχει υπηρετήσει με συνέπεια τα λιμάνια μας από το 1990 ως "Γεώργιος Ι"  τότε και επανήλθε μετά από μια μικρή απουσία  το 1999 ως "Απόλλων Ελλάς". Από τότε έχει διανύσει μίλια καλύπτοντας τις ανάγκες των νησιωτικών προορισμών του Σαρωνικού. Από πέρσι πήρε μετεγγραφή για τις Σποράδες με αναχωρήσεις από το λιμάνι του Βόλου και του Αγίου Κωσταντίνου.
   Ευχόμαστε στο πλήρωμά του καλά ταξίδια  για τη νέα χρονιά