Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Κάτι αλλάζει στην Κυψέλη.

  Αλλάζει η όψη της πλατείας της Κυψέλης και αυτό οφείλεται στην πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης των εξωτερικών τοιχωμάτων και της κεραμοσκεπής του ενοριακού ναού της Ευαγγελιστρίας.
   Μετά από πολλές, επίπονες και επίμονες προσπάθειες του εφημέριου και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και με την αυστηρή καθοδήγηση και επιτήρηση του μηχανικού και της αρμόδιας για το έργο Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ο ναός αποκαθίσταται στην προτέρα του μορφή. Οι εργασίες προχώρησαν με εντυπωσιακούς ρυθμούς και ήδη έχουν  επανατοποθετηθεί τα παλαιά κεραμίδια. Ο τρούλος έχει τελειώσει και οι εργασίες συνεχίζονται στους τοίχους και την κεραμοσκεπή της βορείου πλευράς.
  
  Αν κάτι όμως σηματοδοτεί την αλλαγή είναι το χρώμα στην εξωτερική όψη του ναού το οποίο εντυπωσιάζει. Το χρώμα αυτό αποκαλύφθηκε κάτω από τους σοφάδες και είναι το παλαιότερο που είχε ο ναός. Ο τρόπος του επιχρωματισμού  γίνεται όπως και οι υπόλοιπες εργασίες σύμφωνα με τις οδηγίες του μηχανικού.
  Τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης του ναού κρίθηκαν απαραίτητα, διότι η διάβρωση από τα όμβρια ύδατα είχε επιφέρει σημαντικές φθορές ακόμα και στο εσωτερικό του ναού.
   Όλες οι εργασίες γίνονται από το υστέρημα των ενοριτών, χωρίς πανό και πλακάτ για την "αποπεράτωση ή αποκατάσταση" που συναντάμε αλλού  και προτρέπουν σε "ιερούς" εράνους, χωρίς χορηγίες, επιχορηγήσεις, δωρεές  ή..... ΕΣΠΑ.