Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Αγιασμός για την έναρξη στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας στην Κυψέλη

   Ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είχε πανηγυρικό χαρακτήρα σήμερα στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας στην Κυψέλη. Παλαιοί και νέοι μαθητές δεκάδες  γονείς παρακολούθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τον αγιασμό που τέλεσε ο εφημέριος της ενορίας της Κυψέλης π. Νεκτάριος Κουκούλης.
    Εορταστική η ατμόσφαιρα στο σχολείο όχι μόνο λόγω της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά γιατί φέτος το Γυμνάσιο συμπληρώνει 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Κάτι που τονίστηκε με έμφαση τόσο από  το Διευθυντή του Σχολείου όσο και από τον νέο Δήμαρχο Αίγινας κ. Μούρτζη Δημήτριο ο οποίος στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην εποχή της ίδρυσής του, στις δυσκολίες αλλά και στις αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις που υπήρχαν όσον αφορά  την ίδρυση της  νέας σχολικής μονάδας.
     Η σημερινή ημέρα είναι η αρχή μια σειρά εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν μέσα στη χρονιά με σκοπό να προβληθεί όχι μόνο η λειτουργία του σχολείου όσο και η προσφορά του στην τοπική κοινωνία.
    Πολλές οι ευχές για τη νέα χρονιά. Χαρούμενα πρόσωπα, γλυκές φωνές αλλά και βλέμματα γεμάτα απορία και αγωνία - από τα πρωτάκια - για τη νέα αρχή που κάνουν φέτος σε έναν καινούργιο γι΄αυτούς χώρο.
  
   Η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε με κεράσματα και τη διανομή των νέων σχολικών βιβλίων σε όλες τις τάξεις.