Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Οι Άγιοι Ανάργυροι στη θάλασσα



    

      Θαλασσοδαρμένο το ολόλευκο εκκλησάκι των Αγίν Αναργύρων στο Λιβάδι, στον παραλιακό δρόμο της Αίγινας προς τη Σουβάλα γιορτάζει σήμερα σημαιοστολισμένο και λαμπερό κάτω από τον ήλιο του καλοκαιριού.  

Πρώτη του Ιουλίου σήμερα. Επίσημη πρώτη των καλοκαιρινών διακοπών για πολλούς Έλληνες. Η μεγάλη ημέρα της εορτής των Αγίων δεν είναι απλά μια πρωτομηνιά, αλλά συνιστά και ένα ευλαβικό προσκύνημα στου ιατρούς Αγίους των οποίων το έλεος και τη βοήθεια προσμένουν πλήθος προσκυνητών και ευλαβών πιστών, που πλημμύρισαν τον περιβάλλοντα χώρο του, παρακολουθώντας κατανυκτικά τον Εσπερινό το βράδυ και τη Θεία Λειτουργία σήμερα το πρωί. Μεγάλοι και μικροί, από όλα τα σημεία της Αίγινας, μαζί τους και οι πρώτοι παραθεριστές. Ευχές για "καλό μήνα", "καλές διακοπές", "καλό καλοκαίρι"  ακούγονταν κάτω από τα κλαδιά  των δέντρων, ενώ o  δρόσιζε  τα μέτωπα και τις καρδιές.

   Ένα από τα πολλά και αγαπημένα καλοκαιρινά πανηγύρια του λαού μας.
  Τέτοια μέρα πανηγυρίζει και το ομώνυμο εκκλησάκι στην περιοχή του "Σκέτου" στις Πολλές Ελιές, αλλά και αυτό  στην περιοχή "Μπαρού"  στο Μεσαγρό. Τέλος μεγάλο πανηγύρι γίνεται στο Αγκίστρι, όπου γιορτάζει η μεγάλη καινούργια ολόλευκη εκκλησία που βρίσκεται στη Σκάλα, σχεδόν στην αμμουδιά της παραλίας.
  Καλό μήνα.