Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Τα περίεργα της "Σκοτεινής"

  Δεν είναι ηφαιστειακό το τοπίο ούτε πρόκειται για ορυχείο. Είναι από αυτά τα απρόβλεπτα που κάποιος μπορεί να συναντήσει όταν περπατά  στις εξοχές της Αίγινας.
   Βρισκόμαστε στη Σκοτεινή. Στο μυθικό αυτό τόπο που σύμφωνα με την παράδοση οφείλει  το όνομα  του στο γεγονός ότι εκεί "σκοτείνιαζε"  πιό  γρήγορα από την υπόλοιπη Αίγινα, μετά τη Δύση  του ηλίου. Εκεί λοιπόν ακριβώς πάνω από  τον κεντρικό δρόμο και λίγο πριν φτάσουμε  στο γεφύρι και στο χώρο  συγκέντρωσης των αποριμμάτων, συναντάμε  δύο μεγάλες "τρύπες", σαν φυσικές δεξαμενές ή "σουβάλες". Δεν γνωρίζουμε τον τρόπο δημιουργίας  τους, ούτε αν χρησίμευαν στο παρελθόν για κάποιο σκοπό. Ίσως να ήταν ένα μικρό λατομείο εξόρυξης πέτρας ή άλλων υλικών.
  Σήμερα  εκεί  συναντάμε μεγάλους σωρούς από μαυρόπετρα όπως δείχνουν οι φωτογραφίες μας. Το επικίνδυνο στην υπόθεση είναι ότι η περιοχή είναι αφύλαχτη δεν υπάρχει κάποια προειδοποίηση ή κάποιο πλέγμα που να εμποδίζει την πρόσβαση και κάποιος ανυποψίαστος μπορεί να πέσει  μέσα σε αυτές. Παρόλο αυτά ο χώρος  δεν έχει μετατραπεί σε τόπο  συγκέντρωσης  σκουπιδιών. Πάλι καλά!!!
  Εάν κάποιος γνωρίζει περισσότερα για αυτές  τις δύο  "τρύπες"  ας  μας ενημερώσει με κάποιο σχόλιο.