Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ημερίδα στο Γενικό Λύκειο Αίγινας για τους σεισμούς.





ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε στην ομιλία  που θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 6/3/2014 στην αίθουσα τελετών του σχολείου, στις 12:00  με θέμα:
Μαθαίνουμε να ζούμε με τους σεισμούς –Σεισμική δραστηριότητα στην Ελλάδα – Συμπεράσματα από τον πρόσφατο σεισμό της Κεφαλονιάς.
Ομιλητής: Δρ Καλογεράς Ιωάννης, Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώνει το σχολείο μας σε συνεργασία με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
10.00.  Σεισμοί και μέτρα προστασίας  ( μόνο για τους μαθητές του ΓΕΛ Αίγινας)
11.00.  Το επάγγελμα του Επιστήμονα Ερευνητή  (μόνο  για τους μαθητές του ΓΕΛ Αίγινας)
11.50  Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Λυκείου Αίγινας και του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
12:00. Ομιλία με θέμα: «Μαθαίνουμε να ζούμε με τους σεισμούς –Σεισμική δραστηριότητα στην Ελλάδα – Συμπεράσματα από τον πρόσφατο σεισμό της Κεφαλονιάς».
Θα ακολουθήσει συζήτηση.  Την εκδήλωση αυτή μπορεί να την παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος.
13.30 Ενημέρωση -συζήτηση  καθηγητών του Γενικού Λυκείου Αίγινας  για την δυνατότητα  ένταξης  θεμάτων σεισμών και προστασίας  σε ερευνητικές  εργασίες  του σχολ. Έτους 2014-2015 καθώς και σε προγράμματα περιβαλλοντικής  εκπαίδευσης.
Κεντρικός  ομιλητής  ο Δρ  Καλογεράς  Ιωάννης , Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Αίγινας.