Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

«Πειραιάς: Η ναυτιλία γιορτάζει στο λιμάνι της».



Δελτίο τύπου:
"Ο Δήμος Πειραιά από τις 4 Δεκεμβρίου 2013 έως και τις 31 Ιανουαρίου 2014 διοργανώνει ένα αφιέρωμα στην Ναυτιλία με τίτλο «Πειραιάς: Η ναυτιλία γιορτάζει στο λιμάνι της».
Το αφιέρωμα έχει διοργανωθεί από τον Δήμο του Πειραιά σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό Γ. Αβέρωφ, το Πολεμικό Μουσείο, τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, την Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ.), καθώς και το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος.
Το αφιέρωμα φιλοξενείται σε ένα από το πιο όμορφα νεοκλασικά κτήρια της πόλης μας, που βρίσκεται στην οδό Ηρ. Πολυτεχνείου 91 & Κανθάρου. 

Στόχος του αφιερώματος είναι να δείξουμε στις νέες γενιές τη δυναμική της ελληνικής ναυτοσύνης, τόσο στον εμπορικό, πολεμικό, τεχνολογικό και παραδοσιακό τομέα. Για τον λόγο αυτό έχουμε επιδιώξει να συμπεριλάβουμε παραδοσιακά σκαριά πλοίων, ομοιώματα πολεμικών πλοίων, πίνακες με ναυτικούς κόμπους, ναυτικές στολές βαλκανικών πολέμων, ιστορικούς ναυτικούς χάρτες, κάδρα με ιστορικές συλλογές πλοίων, υδρογραφικά όργανα μέτρησης, οπτικοακουστικό υλικό αφιερωμένο στο πολεμικό και εμπορικό ναυτικό.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψης των μαθητών στο χώρο του αφιερώματος μπορεί να διοργανωθεί και εργαστήρι ναυτικών κόμπων, καθώς και εργαστήρι κατασκευής ξύλινων καραβιών. Κατά τη διάρκεια επίσκεψης των παιδιών θα διανέμεται και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.
Για τους μαθητές του λυκείου θα έχουμε προετοιμάσει ειδική παρουσίαση για την Ναυτική Τεχνολογία.
Για τον λόγο αυτό η επικοινωνία για την επίσκεψή σας στο χώρο θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον δύο ημέρες πριν.