Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Δύο Αιγινήτες στη Μασσαλία

    "Όπου κι αν πας Αιγινήτη συναντάς". Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται αληθινή η παραπάνω φράση. Αυτή την εποχή στην πανέμορφη ναυτική και ελληνικότατη πολιτεία της Μεσογείου υπηρετούν δύο διακεκριμμένοι Αιγινήτες. Από το 2012 ο κ. Δημοσθένης Παπαλεονάρδος ως Ναυτιλιακός Ακόλουθος και από φέτος ο κ. Στυλιανός Γαβριήλ,  στη θέση του Γενικού Πρόξεονου της Ελλάδας στη Μασσαλία.
   Ευχόμαστε και στους δύο καλή γόνιμη και ευδόκιμη τη θητεία τους στη Μασσαλία, μια πόλη με ζωηρή και δραστήρια Ελληνική Κοινότητα, παρούσα σε κάθε εκδήλωση της πόλης. Η Ελληνική Κοινότητα εκδίδει και το περιοδικό : "Ακρόπολις, Acropolis la Revue Hellenique", το οποίο στο τελευταίο του τεύχος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Στ. Γαβριήλ.
 (φωτογραφία από το γεύμα που παρέθεσε ο Ναυτικός Διοικητής Μασσαλίας Πλοίαρχος  του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού  M. FREDERIC PAILLAT προς τιμήν του Γενικού Πρόξενου και του Ναυτιλιακού Ακολούθου της Ελλάδος στην κατοικία του   03/10/2013 )
      Η Μασσαλία για τη φετινή χρονιά είναι "Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης", έναν θεσμό που με πολύ επιτυχία καθιέρωσε η Μελίνα Μερκούρη ως Υπουργός Πολιτισμού από τη δεκαετία του '80 και έκτοτε λειτουργεί ως σήμερα αναδεικνύοντας την ιστορικότητα πολλών πόλεων της Ευρώπης. Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων πολυπληθές κλιμάκιο από το Δήμο Πειραιά με επικεφαλής τον εικονιζόμενο Δήμαρχο της πόλης συμμετείχε σε μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στη Μασσαλία στις αρχές Σεπτεμβρίου.Μην ξεχνάμε ότι ο Πειραιάς είναι μια από τις επόμενες Πολιτιστικές πόλεις της Ευρώπης με αφορμή την επέτειο 2500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.