Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Πρεμιέρα για τους νοτιάδες σήμερα στο λιμάνι της Αίγινας

   Πρεμιέρα  για την ταλαιπωρία εκατοντάδων ταξιδιωτών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αχαρακτήριστη και απερίγραπτη κατάσταση στο - ο Θεός να το κάνει - λιμάνι της Αίγινας σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου του σωτήριου έτους 2013. Και ασφαλώς δεν φταίει ο νοτιάς, όπως δεν φταίει κανένας άνεμος, από όποια κατεύθυνση κι αν φυσάει. Οι άνεμοι κάνουν τη δουλειά τους και καλά την κάνουν. Ούτε επίσης φταίνε οι επιβάτες που τολμούν κάτω από τέτοιες  συνθήκες να πάνε στη δουλειά τους. Φταίει η αδράνεια και η αδιαφορία μας  που τόσα χρόνια δεν έχουμε ακόμα βρει μια λύση για να μπορούμε να ταξιδεύουμε με υποτυπώδη ασφάλεια αυτές τις μέρες που λυσσομανούν οι νοτιοδυτικοί άνεμοι.
    Και σήμερα επαναλήφθηκαν οι γνωστές "γραφικές εικόνες" στη περιβόητη προβλήτα των επιβατηγών πλοίων με επιβάτες να βρέχονται να προσπαθούν να τρέξουν να ανέβουν στην μπουκαπόρτα, αυτοκίνητα να κολυμπούν μέσα στο νερό. Και γενικά ένα τριτοκοσμικό πανηγύρι χάους και ανοργανωσιάς που εγκυμονεί απίστευτους κινδύνους.
    Εμείς όμως που κοιτάμε από απέναντι γιατί δεν ήρθε η σειρά μας ακόμα να χρειαστεί να ταξιδέψουμε με τέτοιον καιρό ας  φιλοσοφούμε μετ' ευτελίας εάν θα πρέπει ή όχι να γίνει ο κυματοθραύστης..............