Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Τα παιδιά και το ... Νεράϊδα.

   Το πρώτο πλωτό μουσείο στην Ελλάδα επισκέπτονται αυτές τις μέρες οι μαθητές της Αίγινας. Η σημερινή ημέρα επισκέψεων ξεκίνησε από τις 8.30 το πρωί με τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αίγινας, ενώ από χθες επισκέφθηκαν το πλοίο οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αίγινας. Στους χώρους που ταξίδευαν οι γονείς και οι παππούδες τους  περπατούν οι μικροί επισκέπτες ενώ με ενδιαφέρον παρακολουθούν την ξενάγηση και τις βιντεοταινίες στις κάτω αίθουσες του πλοίου (παλαιά σαλόνια) και στους διαδρόμους. Έχουν  την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την επιχειρηματική ιστορία του καπετάν Γιάννη Λάτση και να δουν τη ζωντανή ιστορία του πλοίου. Αυτό που καθηλώνει τους μαθητές είναι η ταινία με το χρονικό της ανα- κατασκευής του πλοίου στην Κροατία.
  Οι μαθητές εισέρχονται ένας - ένας στους χώρους του πλοίου φορώντας ειδικές πλαστικές θήκες στα παπούτσια τους και φορώντας ταυτότητα. Η υποδοχή άψογη, η ξενάγηση κατατοπιστική και η φιλοξενία ευχάριστη καθώς περιλαμβάνει κεράσματα στο κατάστρωμα του πλοίου, φωτογραφίες με τον καπετάνιο και αναμνηστικά.
   Μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μικρούς επισκέπτες που απολαμβάνουν την περιήγηση σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής, με άψογους τρόπους. Γνωρίζουν ένα κομμάτι της μεγάλης ναυτικής ιστορίας αλλά και της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού μας.
     Βιώνουν την ποιότητα που έζησαν με τα ταξίδια τους οι επιβάτες των προηγούμενων δεκαετιών. Την ποιότητα του ταξιδιού αλλά κυρίως των ανθρώπινων σχέσεων, όταν όλα ήταν προσαρμοσμένα στην ανθρώπινη κλίμακα. Προσιτά, ανθρώπινα και ποιοτικά.