Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

2.600 Αιγινήτες... επιβιβάστηκαν στη Νεράϊδα

  Για τέσσερις μέρες ομόρφηνε το λιμάνι της Αίγινας με την απαράμιλλη κομψότητα και φινέτσα του, το σκαρί που μετρά 74 χρόνια στη λαμαρίνα του. Οι Αιγινήτες το αγκάλιασαν. Στήθηκαν αρκετή ώρα υπομονετικά στην ουρά για να το επισκεφθούν. Να διαβούν τη σκαλίτσα ένας - ένας προσεκτικά  και με ευλάβεια να περπατήσουν στους διαδρόμους, τα σαλόνια και το κατάστρωμα πάνω και μέσα στα οποία ταξίδεψαν οι ίδιοι, οι γονείς και οι παππούδες τους. Κάποιοι - οι μεγαλύτεροι - αναζήτησαν  τη γωνιά τους, το σημείο στο οποίο κάθονταν και έζησαν κάποιες στιγμές που χάραξαν τη ζωή τους.
  Η συγκίνηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα πολλών και το δάκρυ επιμελώς κρυβόταν πίσω από γυαλιά ηλίου.
   Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία από την πλευρά των οργανωτών. Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε ο καθηγητής κ. Κώστας Γαβρόγλου μέλος του Δ. Σ. του Ιδρύματος Ι. Λάτση 2.600 Αιγινήτες επισκέφθηκαν τη Νεράϊδα κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της παραμονής του στο λιμάνι της Αίγινας. Αν προσθέσουμε και τους 5.000 στα προηγούμενα λιμάνια των νησιών του Σαρωνικού, τότε  μιλάμε για μια τεράστια επιτυχία ενός δύσκολου  εγχειρήματος.
   Το Νεράϊδα αναχώρησε λίγο μετά  τις 12  το μεσημέρι της Κυριακής από το λιμάνι της Αίγινας με προορισμό την Ελευσίνα.
  Ελπίζουμε  γρήγορα να τη ξαναδούμε στα γνώριμα νερά της και να απολαύσουμε  τη ομορφιά  της.
  Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε το πόσο στενά δεμένοι είναι οι νησιώτες με τα πλοία που τους ταξιδεύουν. Δεν είναι απλά μέρος - ψηφίδα  του νησιώτικου και θαλασσινού τοπίου αλλά ένα μέρος της ζωής τους. Ιδιαίτερα αυτά που συνδέθηκαν με τη ξενοιασιά των διακοπών και έχουν προσφέρει χαρά και αναψυχή στα ταξίδια  τους.