Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ο δικός μας Αλέξανδρος

    Ήταν  3 Ιουνίου του 2008. Ο Αλέξανδρος Εκμετζόγλου μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου τότε, θα έδινε εκείνη την ημέρα Ιστορία. Δεν ήρθε ποτέ στο σχολείο να δώσει μάθημα. Οι δικοί του τον βρήκαν πεσμένο στο πάτωμα του σπιτιού του, μετά από ένα ισχυρό ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο Αλέξανδρος έχασε από τότε την  επαφή με το περιβάλλον,  νοσηλεύτηκε για μεγάλο διάστημα σε Νοσοκομείο των Αθηνών, ώσπου οι δικοί του αποφάσισαν να τον πάνε για θεραπεία στη Σουηδία. Από τότε μένει εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες που μας έδωσε η αδελφή του, σήμερα είναι "κάπως" καλύτερα. Δεν περπατά  και έχει κάποια επαφή με το περιβάλλον. Σήμερα είναι 20  χρονών, οι συμμαθητές  του από τότε αλλά και οι καθηγητές του στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας τον θυμούνται και κάνουν μια μόνο ευχή να αποκατασταθεί η υγεία του και να γυρίσει κάποια στιγμή στην Αίγινα.
   Παραθέτουμε ένα μικρό σημείωμα της συμμαθήτριας του Ε. Παπαιωάννου που είχε γραφτεί τότε και είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο σε σελίδα  που οι φίλοι του είχαν φτιάξει για  τον Αλέξανδρο ειδικά.
   Οι  φωτογραφίες του Αλέξανδρου προέρχονται από το Θεατρικό έργο "Περσινά ξινά σταφύλια"  στο οποίο έπαιζε το Φεβρουάριο του 2008  στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης.



   «Είμαι πολύ λυπημένη και χρειάζομαι την συμπαράσταση και την προσευχή σας...
Ο παλιός μου συμμαθητής , Αλέξανδρος Εκμετζόγλου, την Τρίτη 3 Ιουνίου έπαθε ισχαιμικό εγκεφαλικό... Χειρουργήθηκε στο Θριάσειο νοσοκομείο την Τετάρτη 4 - 6 - 08 , μεταφέρθηκε μετά στο Αγία Σοφία και από τότε παλεύει να κρατηθεί στη ζωή .
Η οικογένεια του, έχει δεχτεί πολλά χτυπήματα και δοκιμασίες. Ο Αλέξανδρος όταν πηγαίναμε νηπιαγωγείο στο Αρσάκειο ψυχικού , έχασε τον αγαπημένο του πατέρα.
Τελειώνοντας το Α΄Τοσίτσειο -Αρσάκειο δημοτικό και αντέχοντας περισσότερα απ' όσα μπορεί ένα παιδί να αντέξει η οικογένειά του κι αυτός για να βοηθηθούν από τον παππού του μετακομίζουν στην Αίγινα στο εξοχικό τους... Δυστυχώς το φετινό Πάσχα έχασε και τον παππού του ...  μια σειρά από στενάχωρες ιστορίες ξετυλίγει η μικρή ιστορία του Αλέξανδρου….  τώρα οι γιατροί του " Αγία Σοφία" τον κρατούν σε καταστολή κι ελπίζουν σ' ένα θαύμα ...
   Θέλω να σας παρακαλέσω να θυμηθείτε τον Αλέξανδρο όλοι οι παλιοί συμμαθητές, μα και οι καινούριοι , είναι σίγουρο ότι όλοι τον αγαπούν ..είναι πάντα δυνατός χαρούμενος και κεφάτος ΠΡΕΠΕΙ να προσευχηθούμε στο Θεό να σωθεί με όλη τη δύναμη της ψυχής μας..

Θέλω να σας παρακαλέσω αν ο μπαμπάς σας είναι γιατρός να πάει να βοηθήσει τον Αλέξανδρο Χρειάζεται όλους τους μπαμπάδες μας, τη ιατρική εμπειρία τους και την βοήθειά τους γιατί αυτός δεν έχει δικό του μπαμπά ...γιατί είναι μόνο ένα μικρό εφηβάκι σαν κι εμάς αλλά και ο" μπαμπάλας" της 12χρονης αδερφής του Ηλιάννας που τον χρειάζεται γερό δίπλα της.!!!
     Αλέξανδρε μην ξεγελαστείς και φύγεις... τίποτα δεν θα ναι το ίδιο αν φύγεις πάντα θα είμαστε βαθιά πικραμένοι είσαι ένα παιδί σαν κι εμάς και τώρα έπρεπε να γράφεις εξετάσεις και να κάνεις μπάνια στην Αίγινα που τόσο αγαπάς!! ξύπνησε σε ικετεύω και δείξε μας πως τόσες μέρες πρωταγωνιστείς σ' έναν εφιάλτη. Σ' αυτόν ΤΟΝ ΑΠΑΙΣΙΟ ΕΦΙΑΛΤΗ που όλοι ζούμε τις τελευταίες μέρες...
άλλαξε ρόλο κι από παθητικός ήρωας βρες τη δύναμή σου που γι αυτήν πάντα ξεχώριζες και σήκω κι έλα πάλι στην παρέα μας .Σε χρειαζόμαστε και σ' αγαπάμε πολύ ...   είναι παράλογο αυτό που μας συμβαίνει ...Η παιδική σου φίλη και συμμαθήτρια
Ελεάννα Παπαιωάννου