Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ο πολυπράγμων και αντικομφορμιστής Ιωάννης Δέδες

   Ανυπόδητος. Εντελώς αλλά με μαύρο παντελόνι λευκό πουκάμισο σακκάκι και παπιγιόν. Το αγαπημένο του. Δάμασε ένα δύσκολο και απροσδιόριστο κοινό που στάθηκε επί δυόμισι ώρες όρθιο και σιωπηρό για να παρακολουθήσει 9 δρώμενα. Σάββατο απόγευμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας κάτω από τη θεϊκή έμπνευση των 9 Μουσών.
   Ανυπόδητος αλλά  με άποψη στο ρόλο του παρουσιαστή προκαλώντας και προσκαλώντας το κοινό του να εισέλθει στην ατμόσφαιρα της ποίησης, του χορού, της κίνησης, του δράματος, της σάτυρας, της μουσικής, σε μια παράσταση υψηλού επιπέδου και γι' αυτό υψηλού ρίσκου για τα τοπικά γούστα.
   Πολυτάλαντος με δημιουργίες  στο χώρο των εικαστικών, με προσωπικές εκθέσεις αλλά και με συμμετοχές σε ομαδικές, κομίζει έναν άλλο αέρα στα πολιτιστικά  του τόπου.  Πέρσι διοργάνωσε  το επιτυχημένο "Λαγήνι "στο ξεχασμένο από θεούς και ανθρώπους Εϋνάρδειο. Ανάμεσα στις ασχολίες του και στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις κατορθώνει να σημειώνει διακριτικές παρεμβάσεις στο πολιτιστικό τοπίο του νησιού. Καμιά φορά όμως οι παρεμβάσεις μπορεί να εξελιχθούν και σε επεμβάσεις. 
   Και αυτό το τελευταίο το περιμένουμε Ιωάννη.
   Σε ευχαριστούμε.