Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Γυμνάσιο Μεσαγρού: Μια ακόμη επιβράβευση

     Από  την κ. Αννίτα Λεούση - Χαρτοφύλακα
Την Κυριακή το απόγευμα στο εντευκτήριο του Μορφωτικού Συλλόγου της Αίγινας έγινε η βράβευση της μαθήτριας της Γ′ τάξης του Γυμνασίου Μεσαγρού Κατσαρού Ισιδώρας, που πρώτευσε στο διαγωνισμό  έκθεσης τον οποίο προκήρυξε ο Μορφωτικός Σύλλογος για λογαριασμό της κ. Ρένας  Μπήλιου εις μνήμη του πεθερού της, Γρηγόρη Μπήλιου , εκπαιδευτικού. Το βραβείο ήταν ένας φορητός υπολογιστής. Το βραβείο  θεσμοθετείται και θα δίνεται στο μαθητή, που θα πρωτεύει σε διαγωνισμό ανάμεσα σε μαθητές Γυμνασίου, που κάθε φορά  το θέμα του θα αποφασίζεται  από το Μορφωτικό Σύλλογο. Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό πήραν μέρος σαράντα μαθητές (40) και από τα τρία σχολεία του νησιού.  Η κ. Γιαννούλη Μαρία, φιλόλογος από το1ο  Γυμνάσιο Αίγινας , ο κ. Κάλαβρος Στυλιανός, φιλόλογος από το Γυμνάσιο της Κυψέλης και η κ. Μπέση  Αναστασία, φιλόλογος και Δ/ντρια του Γυμνασίου  Μεσαγρού ανέλαβαν την επιλογή του θέματος και τη διόρθωση της έκθεσης. Το θέμα της έκθεσης ,επιλέχτηκε λίγο πριν την είσοδο των μαθητών στην αίθουσα και αυτό ήταν : ’’ Είσαι έφηβος /η και ζεις στην Αίγινα του σήμερα. Να αναφερθείς στη ζωή ενός νέου στο νησί, στα προβλήματα, στα όνειρα και στις φιλοδοξίες του, στις προοπτικές και στις διεξόδους που του ανοίγονται για την πνευματική του εξέλιξη και την επαγγελματική του αποκατάσταση’’. Οι εκθέσεις σφραγίστηκαν  στα πρότυπα των Πανελληνίων εξετάσεων, διορθώθηκαν και  από  τους τρεις φιλολόγους και παμψηφεί προκρίθηκε η έκθεση της μαθήτριας Κατσαρού Ισιδώρας.

 Η τελετή ήταν σεμνή και συγκινησιακά φορτισμένη. Στην αρχή ο κ. Μουσουλέας αναφέρθηκε στο διαγωνισμό παίνεψε τη μαθήτρια και της ευχήθηκε να τον διαδεχτεί κάποτε στο Μορφωτικό Σύλλογο. Στη συνέχεια η κ. Μπήλιου απένειμε το βραβείο και η μαθήτρια  φανερά  συγκινημένη ευχαρίστησε το Σύλλογο και την κ. Μπήλιου που έδωσαν την ευκαιρία στους νέους της Αίγινας να εκφραστούν πάνω στα προβλήματά τους, στα όνειρα και τις προσδοκίες  για το μέλλον τους, ένα μέλλον που κάτω από αυτές τις οικονομικές συνθήκες που όλοι βιώνουμε φαντάζει δυσοίωνο αφού οι μεγάλοι και οι ισχυροί όπως τόνισε φρόντισαν για αυτό . Επιπλέον ευχαρίστησε τους καθηγητές της του Γυμνασίου Μεσαγρού και ιδιαίτερα το φιλόλογο καθηγητή της τον κ. Παπαδάκη Νικόλαο, που για τρία χρόνια της διδάσκει τη Νεοελληνική Γλώσσα και όπως φαίνεται με μεγάλη επιτυχία.
 Στη συνέχεια κλήθηκε η Διευθύντρια του Γυμνασίου Μεσαγρού να διαβάσει και να παρουσιάσει την έκθεση, που διακρίθηκε. Η κ. Μπέση προλογίζοντας συνεχάρη  το Σύλλογο, την κ. Μπήλιου και πρωτίστως τη μαθήτρια.  Αναφέρθηκε  στο εξαιρετικό ήθος της, καθώς  και στις επιδόσεις της σε κάθε τι με το οποίο ασχολείται. Τόνισε ακόμη ότι πραγματικά το επίπεδο όλων των εκθέσεων ήταν υψηλό και δυσκολεύτηκαν στην επιλογή και  αποτελεί τιμή για το Γυμνάσιο Μεσαγρού να διακριθούν στις τρεις πρώτες εκθέσεις  δύο μαθήτριες του. (1η και 3η). Μετά την ανάγνωση όλοι συμφώνησαν ότι πραγματικά ήταν μια εξαιρετική έκθεση.