Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ανέβασε μια ευχή... ταξίδεψε την ευχή


   Επιτέλους μια διαφορετική και πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη δράση θα  λάβει χώρα στην Αίγινα. Ένα ξύλινο οικολογικό δέντρο θα φιλοξενήσει στα κλαδιά του γυάλινα χρωματιστά μπουκαλάκια γεμάτα από την αγάπη των ευχών μας αυτές τις μέρες, για όλον τον κόσμο... για σένα... για μένα... για τον άλλον ... για όλους.
   Είναι πολύ σημαντικό που κάποιοι νέοι άνθρωποι παίρνουν πρωτοβουλίες και τις πραγματοποιούν με σκοπό να ζεστάνουν τις παγωμένες από συναισθήματα μέρες και νύχτες μας.
Ας αφήσουμε όμως να μιλήσει η ανακοίνωση - πρόσκλησή τους.

Δεκάδες μικρά γυάλινα μπουκαλάκια παίρνουν τη θέση των μαγικών jingle bells του Άη Βασίλη... Τα φώτα της προβλήτας τα κάνουν να λαμπυρίζουν στο σκοτάδι, σαν άλλο άστρο φωτεινό...  Ο ήχος τους από το χειμωνιάτικο αεράκι στο λιμάνι, δίνει το σύνθημα για την έναρξη της μαγείας...
      Και... η μαγεία κρύβεται μέσα τους!
          Αυτές τις μέρες, σ’ ένα μυστικό εργαστήρι, κάποια βοηθοί του Άη Βασίλη ετοιμάζουν πυρετωδώς την πιο ανατρεπτική χριστουγεννιάτικη ιστορία, για όλους όσοι κατοικούν ή θα περάσουν από την Αίγινα!   Ένα γλυπτό χριστουγεννιάτικο δέντρο, κατασκευασμένο από ξύλο και ανακυκλώσιμα υλικά, θα στηθεί στις 16 Δεκεμβρίου στην Παλαιά Προβλήτα του λιμανιού της Αίγινας και στα κλαδιά του θα φιλοξενήσει την ...μαγεία!   Κι αυτό γιατί όλοι οι παραβρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να το στολίσουν οι ίδιοι, αλλά να δημιουργήσουν το προσωπικό τους στολίδι, που δεν θα είναι άλλο παρά το γυάλινο μπουκαλάκι, στο οποίο ο καθένας θα βάλει μέσα την δική του ευχή!
    Η μαγεία, όμως, δεν σταματάει εδώ! Ανήμερα των Θεοφανείων, ενώ θα σουρουπώνει, όλοι όσοι στόλισαν με τις ευχές τους το χριστουγεννιάτικο δέντρο, θα ξεκρεμάσουν τα μπουκαλάκια, θα τα φωτισουν και θα τα ρίξουν στο λιμάνι, για να μπερδευτούν και να ταξιδέψουν οι ευχές μέχρι τον Ναυτικό Όμιλο, όπου πλέον οι συμμετέχοντες θα πάρουν από ένα μπουκάλι, με μια ευχή - μήνυμα που θα τους έχει γράψει κάποιος άλλος!
    Στόχος της δράσης αυτής, είναι να δείξουμε ότι είμαστε μέλη σε μια κοινωνία, και όχι απλώς άτομα.