Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Τέχνη και εθελοντές στην υπηρεσία του συναθρώπου


Η ιδέα ανήκε στον π. Ελευθέριο Κουμασίδη, να παρουσιαστούν μαζί  μελωδικά  κομμάτια κλασσικής μουσικής πλαισιωμένα από τα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Η ιδέα πραγματοποιήθηκε προχθές Τετάρτη στη φιλόξενη αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου  με τη στήριξη του Συλλόγου "Αίγινα - Εθελοντής".  Και αντί εισιτηρίου τρόφιμα για να δοθούν σε άπορους και αναγκεμένους συνανθρώπους μας.
    Μια εξαιρετική και υψηλής ποιότητας προ - Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση την οποία παρακολούθησε μεγάλος αριθμός θεατών που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα. Μια εκδήλωση ξεχωριστή που συνδύασε  εφενός την έμπρακτη άσκηση φιλανθρωπίας και αφετέρου την προσφορά τέχνης δύο σημαντικών εργατών της όπως είναι ο αρχιμ. Ελευθέριος Κουμασίδης και ο ηθοποιός κ. Ανέστης Κορνέζος.
   Στο πιάνο ο αξιολογότατος ιερέας και μουσικός π.Ελευθέριος Κουμασίδης, ο οποίος  για άλλη μια φορά κατέθεσε την υψηλή του τέχνη στην υπηρεσία των συνανθρώπων μας. Έπαιξε με ευαισθησία  εκτελώντας μεταξύ άλλων, μελωδικά κομμάτια των Μπετόβεν (το 1ο μέρος από τη Σονάτα του Σεληνόφωτος), Γκριγκ (Melody), Σατί (Gnosienne no.1) και Σοπέν (Raindrop). Στην αφήγηση των παραμυθιών (Το κοριτσάκι με τα Σπίρτα, Ο Μολυβένιος Στρατιώτης κα), ο ηθοποιός Ανέστης Κορνέζος. Η βραδιά έκλεισε με τη σοπράνο κ.Ειρήνη Κουνάδη να ερμηνεύει στην ελληνική χριστουγεννιάτικη μετάφραση του, το αγγλικό παραδοσιακό Greensleeves.Στην εκδήλωση, την οποία προλόγισε η πρόεδρος του κ.Σοφία Γιαννούλη, παρευρέθηκε πλήθος κόσμου ο οποίος έσπευσε να προσφέρει αντί εισιτηρίου, τρόφιμα μακράς διαρκείας δημιουργώντας έναν  καθόλου ευκαταφρόνητο αριθμό από περίπου εβδομήντα τσάντες γεμάτα με τρόφιμα για τις οικογένειες του νησιού που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Ευχόμαστε στο σύλλογο να συνεχίσει το κοινωνικό του έργο  βοηθώντας όσο πιο πολλούς συνανθρώπους μας μπορεί.
Φωτό: Ειρήνη Κουνάδη