Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Η Franke στους υγροβιότοπους της Αίγινας

  Οι υγροβιότοποι της Αίγινας αποτελούν το αντικείμενο της Περιβαλλοντικής εργασίας των μαθητών του 2ου Γυμνασίου της Αίγινας για τη φετινή χρονιά 2012 -13. Ωστόσο με πολύ χαρά ανακαλύψαμε ότι ερχόμαστε δεύτεροι διότι πολύ πριν από μας και πολύ πριν από κάθε Αιγινήτη βρέθηκε μια φίλη της Αίγινας η Franke κάτοικος εδώ και χρόνια της Βαγίας η οποία  έχει επισκεφθεί τους υγροβιότοπους της Βαγίας και του Μαραθώνα. έχει φωτογραφίσει με πολύ επιμέλεια τον τόπο σε όλες τις εποχές και έχει καταγράψει μοναδικά την πανίδα και τη χλωρίδα, τα όστρακα, τα ψαράκια, τις λειχήνες, τα βρύα, τα αγριολούλουδα.
    Την πολύτιμη εργασία της την έχει αναρτήσει εδώ και χρόνια στο διαδίκτυο, στήνοντας έναν ιστότοπο που ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το περιβάλλον της Αίγινας. Προβάλλοντας μοναδικά τη φύση του νησιού που επέλεξε να ζει εδώ και χρόνια. Αξίζει να επισκεφθείτε τη σελίδα της : www.hanfranke.com και να δείτε τη δουλειά  της.
  
    Το όλο εγχείρημα της Franke κινείται από ιδιωτική πρωτοβουλία, χωρίς υστεροβουλία και διάθεση προβολής. Γίνεται πολύ ταπεινά και σιωπηλά γι' αυτό και το αποτέλεσμα είναι πολύ ουσιαστικό.
      Κανείς επίσημος φορέας μέχρι στιγμή δεν έχει ασχοληθεί με τη δουλειά της γιατί πολύ απλά την αγνοούν. 
     Ελπίζουμε μετά από αυτή τη δημοσίευση η σημαντική εργασία της μεγάλης φίλης του νησιού μας να βρει τη θέση που της αξίζει.