Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

"Η ευλογία της βιολογικής καλλιέργειας"


   Στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης και σε συνεργασία με το Σύλλογο Ενεργών Πολιτών, τον «Πελίτι» και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 π. μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Η ευλογία της βιολογικής καλλιέργειας» από τη μοναχή Θεοδέκτη, ηγουμένη της  Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Αγιάς Βόλου.
  Η Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου εδώ και χρόνια έχει προχωρήσει στην εφαρμογή των Βιολογικών καλλιεργειών και η μοναχή Θεοδέκτη θα μεταφέρει την εμπειρία από το μοναστήρι της.
   Άλλωστε δεν είναι το μόνο Ορθόδοξο Ελληνικό μοναστήρι που έχει εφαρμόσει τέτοιες μεθόδους καλλιεργειών αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη και το σεβασμό για τη φύση έτσι όπως τη δίδαξε ο Χριστός και την ακολούθησαν οι Άγιοι. Μια γρήγορη ματιά στη ζωή πολλών Αγίων (Αγίου Νεκταρίου, Αγίου Γεράσιμου του Ιορδανίτου, Σεραφείμ του Σάρωφ, Παισίου, Πορφυρίου, μοναχής Γαβριηλίας, Αμφιλοχίου Πάτμου), δείχνει το δρόμο και τον τρόπο προς τη τήρηση κανόνων και μέτρου στην εκμετάλευση και αξιοποίηση της φύσης.