Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

π. Δαμασκηνός Μούρτζης ο χαμογελαστός και φιλόξενος ιερέας.

 Η Ι. Μονή Αγίας Άννας είναι ένα μικρό μοναστηράκι της Αίγινας το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει ζωή χάρη στις προσπάθειες και τον αγώνα  του αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού Μούρτζη ο οποίος εγκαταβιώνει εκεί μαζί με το μοναχό Δαυΐδ. Το μοναστηράκι ανήκει στην Ι. Μονή του Αγίου Χριστοφόρου  που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης της Αίγινας.
 Ο π. Δαμασκηνός  εδώ και χρόνια έχει κατορθώσει όχι απλά να το λειτουργεί αλλά να το μετατρέψει σε ένα προσκύνημα όπου καταφεύγουν πολλοί συνάνθρωποι μας. Απόδειξη οι εκατοντάδες των προσκυνητών που συρρέουν όταν πανηγυρίζει η Αγία Άννα η μητέρα της Παναγίας στις 25 Ιουλίου (Κοίμησις της Αγίας Άννας) και 9 Δεκεμβρίου (Σύλληις της Αγίας Άννας) αλλά και σε άλλες περιπτώσεις. Φιλακόλουθος ο ίδιος , απλός και προσιτός με τον κόσμο, καταδεκτικός, προσηνής, χαμογελαστός ανοίγει την πόρτα του μοναστηριού και υποδέχεται τους επισκέπτες τους πάντα με έναν καλό λόγο και το ανάλογο κέρασμα.
   Κάτι τέτοιο συνέβη και το απόγευμα του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου όταν παιδιά από την ενορία της Κυψέλης επισκέφθηκαν το μοναστήρι και πέρασαν μέσα στο χώρο της μονής μία ώρα πνευματικής αναψυχής, στα πλαίσια των εξορμήσεων τους με σκοπό τη γνωριμία με τα μικρά μοναστήρια της Αίγινας και τη ζωή σε αυτά.