Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Click .... στο Γυμνάσιο Μεσαγρού


 Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φιστικιού το Γυμνάσιο του Μεσαγρού παρουσίασε στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, το πρόγραμμα που εκπόνησε την προηγούμενη σχολική χρονιά σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με τίτλο: "Click .... στην ιστορία" δηλαδή  κλικ στην τοπική ιστορία του Μεσαγρού. Αποτέλεσμα αυτού του προγράμματος ήταν οι μαθητές να συλλέξουν στοιχεία για την τοπική ιστορία, τη λαογραφία, τον πολιτισμό, τα παλαιά επαγγέλματα του Μεσαγρού μαζί με πολύτιμο φωτογραφικό αρχειακό υλικό. Με ένα κινητό στο χέρι χορηγία της Vodaphone Hellas προς το Γυμνάσιο και το ΙΜΕ και μια φωτογραφική μηχανή πλησίασαν παλαιούς Μεσαγρίτες, έμαθαν για τα οχυρά του Τούρλου, το σπίτι του Ροδάκη, τους τελευταίους αγγειοπλάστες, το θησαυρό της Βαγίας.
   Στο πλευρό των μαθητών   εμψυχωτές, συντονίστριες και συνοδοιπόροι των παιδιών η διευθύντρια του σχολείου κ. Μπέση - Γκίνη Αναστασία και οι καθηγήτριες Λεούση Αννίτα και Σπυροπούλου Βασιλική. Μαζί με αυτό το πρόγραμμα στο σχολείο "έτρεξαν" και άλλα δύο προγράμματα, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτισμού. Το τελευταίο με τίτλο: "Ταξιδεύοντας με τους μύθους και τους θρύλους της Πόλης" έδωσε στα παιδιά τη δυνατότητα να επισκεφθούν την Κωσταντινούπολη για ένα επταήμερο πέρσι τον Απρίλιο.
   Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, αλλά πρωτίστως στην Διευθύντρια κ. Μπέση και στους άξιους συνεργάτες της. Είναι αλήθεια ότι στο Γυμνάσιο Μεσαγρού πνέει άλλος άνεμος. Άνεμος δημιουργίας και χαράς. Και όπως φαίνεται θα έχουμε πολλά ακόμα να περιμένουμε από το συγκεκριμένο σχολείο. Γιατί - όπως από προσωπική πείρα γνωρίζουμε - το σχολείο απέκτησε καθηγητές που εκδαπανώνται για τα παιδιά,  και αφιερώνουν χρόνο πέρα από το σχολικό ωράριο.
   Καλή συνέχεια.