Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Πρώτη μέρα στο σχολείο

  Με το μυαλό στις διακοπές  του καλοκαιριού που ακόμα είναι εδώ και εξακολουθεί να μας γοητεύει με τις γλυκές ημέρες του Σεπτέμβρη, ξεκινούν σήμερα τα σχολεία. Το πρώτο κουδούνι θα ακουστεί σε όλα τα σχολεία της χώρας. Συγχρόνως θα είναι και το πρώτο κουδούνι της ζωής τους για πολλά πρωτάκια. Μια σημaδιακή μέρα η σημερινή που σημαίνει το τέλος και την αρχή. Το τέλος για τις διακοπές και την αρχή μιας νέας σχολικής χρονιάς. ΄Ετσι ήταν πάντα. Βέβαια παλιά οι προετοιμασίες στο σπίτι γι' αυτή την ημέρα ήταν μεγάλες. Έπρεπε να πλυθεί και να σιδερωθεί η μπλέ ποδιά και στην ανάγκη να μεταποιηθεί. Να γίνει το απαραίτητο κούρεμα στα αγόρια. Να αγοραστούν τα τετράδια, τα μολύβια, οι τσάντες, οι γομολάστιχες τα αριθμητήρια. Τώρα όλα αυτά είναι λαογραφικό υλικό.... ίσως.

  Η παιδεία το ύψιστο αγαθό για κάθε πολιτισμένη κοινωνία ας φροντίσουμε να την κρατήσουμε στη θέση που της αρμόζει. Έξω και μακρυά από πολιτικά παιχνίδια και κορώνες. Έξω από δυσκοίλια μνημόνια και ατελέσφορες περικοπές. Μακρυά από τη μιζέρια και τη γκρίνια. Ασφαλώς και θα είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά και πότε δεν υπήρχαν προβλήμματα στην παιδεία;
  Ας τα αφήσουμε λοιπόν για λίγο στην άκρη κι ας δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό γιατί πραγματικά αξίζει .... το ταξίδι της μάθησης.
Καλή χρονιά...........