Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

"Ελλάς... και ξανά προς τη λόρδα τραβάς"

 Λόρδα και των γονέων. Γιατί εκλογές μπορεί να έγιναν και μια και δυό φορές, μπορεί κυβέρνηση να αποκτήσαμε και μάλιστα τρικολόρε... όμως η Ελλάς και πάλι ... προς τη λόρδα τραβά. Άλλωστε αυτό δεν μας υπόσχονται από το Σεπτέμβριο με τα νέα μέτρα και τα αδιαπραγμάτευτα μνημόνια;
  Κι ενώ η λόρδα είναι προ των πυλών, κάποιοι χαρακτήρες, - που δεν είναι τελειωμένοι αναπτήρες - προσπαθούν να επιβιώσουν, άλλοτε ρεμβάζοντας το παραλθόν, άλλοτε καταδικάζοντας και καταγγέλοντας το παρόν, και άλλοτε ξενυχτώντας έξω από την Τράπεζα για μια σύνταξη πείνας.
  Πρόσωπα γνωστά, οικεία, καθημερινά όπως ο έμπιστος ακόλουθος του Άκη, η λαϊκή κομμώτρια, η κυρία του Συλλόγου, ο σύζυγός της που παίζει τζόκερ, οι συνταξιούχοι, ο παλιατζής αλλά και φιγούρες από το παρελθόν, όπως η δραχμούλα, ο βασιλιάς Αιακός, η Αιγινούλα, η Βαγγελιώ η παινεμένη και τα... κορίτσια που πάνε στη βρύση για νερό.
  Όλοι αυτοί σε μια Αίγινα αφυδατωμένη, σε μια Ελλάδα προδομένη.
  Όλοι αυτοί επί σκηνής στο "Γράμμα"  να πρωταγωνιστούν στη σάτυρα "Ελλάς και ξανά προς τη λόρδα τραβάς" σε σκηνοθεσία Β. Βασιλάκη και κείμενα Γ. Μπήτρου. Τώρα που το καλοκαίρι είναι στην καλύτερή του ώρα και η σάτυρα γύρισε για τα καλά στη ζωή μας. Αλλιώς αλίμονό μας......

 Παίζουν οι : Βατικιώτης Λευτέρης, Γιαξίμη Μαρία,  Καλαφάτη Δέσποινα,  Κορνέζος Ανέστης, Κρεούζη Ελευθερία, Μπέσης Παντελής, Πάσχα Στέλλα Σκλάβαινας Αντώνης και Τζάθα Τίνα.
  Πρεμιέρα: Τετάρτη 1 Αυγούστου στο 'Γράμμα" και κάθε Τετάρτη - Παρασκευή - Σάββατο για όλο τον Αύγουστο. Ώρα έναρξης 21. 30 μ. μ. Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ.