Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

πρόληψη - ενημέρωση


Εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη και τη διάγνωση  του καρκίνου

   Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου - ΑγκαλιάΖΩ σε συνεργασία με το Δήμο Αίγινας θα πραγματοποιήσει εκστρατεία Ενημέρωσης για Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου, στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας από 1 έως 6 Ιουνίου 2012, από 10.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. &  από 17.30 μ.μ. – 19.30 μ.μ..
   Η δράση αυτή έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες που πραγματοποιήθηκαν από το Μάρτιο του 2012 στο Εμπορικό Κέντρο ‘’Athens Heart’’, στο Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, στο Ευγενίδειο Ίδρυμα και στα παραρτήματά μας στην Πάτρα και στο Ηράκλειο της Κρήτης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Καρκίνο 2011-21015, την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος και την Ελληνική Εταιρεία Ογκολόγων Πεπτικού.
    Κατά τη διάρκεια της καμπάνιας ενημέρωσης θα εκτεθεί φουσκωτό ομοίωμα του Παχέος Εντέρου το οποίο ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί για να γνωρίσει μια σειρά από παθογόνες καταστάσεις (π.χ. πολύποδες, ελκώδη κολίτιδα, νόσο του Crohn, καρκίνο κ.α.)
   Θα διανέμεται επίσης ενημερωτικό υλικό με πληροφορίες για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου που αν και είναι ο τρίτος σε συχνότητα καρκίνος για άντρες και γυναίκες, μπορεί να προληφθεί ή να θεραπευθεί αν διαγνωστεί έγκαιρα.
                                                                             Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος  Ολυμπία Χαλδαίου-Μπήτρου