Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

"Οδός Αιγίνης στην..... Αίγινα"

  Ο αγαπημένος φίλος  Πασχάλης Μελισσάρης, πιστός και συνεπής αναγνώστης του μπλογκ, όταν το πρωτο - άνοιξε, θέλησε να μας στείλει ένα κείμενο. Το κείμενο του είναι πολύ τρυφερό και είναι μια πετυχημένη σύνθεση των τίτλων από τα θεατρικά έργα που έχει κατά καιρούς ανεβάσει η Θεατρική ομάδα Κυψέλης.
   Σήμερα 1 Φεβρουαρίου κλείνουμε ένα μήνα ζωής στην διαδικτυακή σφαίρα. Θέλοντας να ευχαριστήουμε όλους τους καλούς φίλους για την υποδοχή και τα θετικά σχόλια τους, τους αφιερώνουμε μ επολύ αγάπη το παρακάτω κείμενο του Πασχάλη.


      " Να που και η «μικρή μας πόλη» απόκτησε την οδό της !
    Μια οδό που χαίρεσαι να περιδιαβαίνεις γιατί περνά μέσα από τη «γειτονιά του Τσέχωφ» και οι μυρωδιές της σου ξυπνούν θύμησες, τα χρώματά της σε γεμίζουν εικόνες και κάθε γωνιά της κεντρίζει το πνεύμα και την ευαισθησία των  συναισθημάτων σου.
    Μια οδός που αν τύχει να περάσεις πηγαίνοντας για να πάρεις το πλοίο της γραμμής, εύχεσαι το δρομολόγιο να ακυρωθεί «λόγω βλάβης» για να σου δοθεί η ευκαιρία να απολαύσεις έναν κυψελιώτικο «χαλβά με σιμιγδάλι», πασπαλισμένο με τα μοναδικά φιστίκια Αιγίνης, στο στέκι «Το παλιάμπελο» που είναι περισσότερο γνωστό ως «Περσινά ξινά σταφύλια» εκεί κοντά στης «γριάς τ’ αλώνι», παρέα ίσως «με τον μικρό Πρίγκιπα». Μόνο προσοχή στη γριά. Δεν ξέρεις ποτέ πότε «θα ξαναχτυπήσει».
    Μια οδός κόσμημα πνευματικό, έκανε το νησί λαμπρότερο! ! !
    Καλορίζικη, Καλοθεμελίωτη και Καλοδιάβατη. "
                                                                       Πασχάλης Μελισσάρης.