Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Μια ανανεωμένη βιβλιοθήκη στην Κυψέλη


Η λειτουργία μιας δανειστικής σχολικής βιβλιοθήκης σε έναν μικρό τόπο, μπορεί να συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των ανθρώπων. Η γνώση είναι το πολύτιμο δώρο που παρέχεται πλουσιοπάροχα σε κάθε αναγνώστη και μελετητή. Η ανάγνωση ενός βιβλίου είναι το αντίδοτο στη μιζέρια της καθημερινότητας, στην πνευματική κρίση, στην απαξίωση των μεγάλων εννοιών, στην φτώχεια των συναισθημάτων. Ο απέραντος κόσμος του βιβλίου οδηγεί στους καθάριους ορίζοντες της σκέψης, στην καλλιέργεια του πνεύματος, στην απογείωση της φαντασίας μας, στην επιθυμία να αλλάξουμε προς το καλύτερο τη ζωή μας, θέτοντας υψηλούς στόχους και σκοπούς.
   Η λειτουργία μιας δανειστικής βιβλιοθήκης σε μια σχολική μονάδα δεν είναι απλά βοηθητική, συνοδευτική και αρωγός στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως εύκολα θα συμπέραινε κάποιος. Η καλά οργανωμένη, ηλεκτρονικά καταχωρημένη πληροφορία και γνώση, ο σωστός σχεδιασμός στη λειτουργία ενός τέτοιου χώρου, με αγάπη, κέφι, μεράκι και συνέπεια, γίνεται και μπορεί να γίνει το όχημα προς τη σωστή ανάπτυξη και ευημερία. 
   Με τη μόρφωση μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη ζωή μας καλύτερα, να εκμεταλλευτούμε τις  όποιες ευκαιρίες ανοίγονται μπροστά μας, να παλέψουμε τη φτώχεια, την ανεργία και τα κοινωνικά προβλήματα που μας περιστοιχίζουν.
   Η Δανειστική Σχολική βιβλιοθήκη του 2ου Γυμνασίου Αίγινας στην Κυψέλη, αν και λειτουργούσε με  τον παλαιό παραδοσιακό τρόπο, έρχεται ανανεωμένη με τους 1500 τίτλους σε βιβλία και περιοδικά να καλύψει τα ενδιαφέροντα πολλών αναγνωστών και να γίνει μια όμορφη συνήθεια στο σχολείο μας. Μια γωνιά, ένα καταφύγιο, μια ζεστή Κυψέλη  που θα προσφέρει ανοιχτά παράθυρα στη γνώση, καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα θεματικών κατηγοριών, όπως Φιλοσοφία, Ψυχολογία, Θρησκεία, Κοινωνικές Επιστήμες, Γλώσσα, Φυσικές Επιστήμες και Μαθηματικά, Εφαρμοσμένες επιστήμες, Ιατρική Τεχνολογία, Καλές Τέχνες, Ψυχαγωγία, Λογοτεχνία (Ελληνική και ξένη),  Ρητορική, Γεωγραφία, Ιστορία, Βιογραφίες.
   Η Βιβλιοθήκη εγκαινιάζεται την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου και θα λειτουργεί τις ώρες του σχολείου. Υπεύθυνη καθηγήτρια για την οργάνωση και λειτουργία η κ. Χαρπίδου Ρεβέκκα.