Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Βιβλία ή τανκς. Σημειώσατε 2

    Πίσω από τον πόλεμο των συμφερόντων μπορεί κάποιος σήμερα να μάθει την αλήθεια. Γιατί αυτοί που νομίζουν πως μας κοροϊδεύουν είναι πολλοί. Τους διαφεύγει όμως ότι είναι και γνωστοί μας.
   Με αφορμή λοιπόν το επικείμενο κούρεμα δύο γερμανικές εφημερίδες σε άρθρα τους αποκαλύπτουν τα εξής απίστευτα γύρω από τις αμυντικές δαπάνες και τους εξοπλισμούς της Ελλάδας.

  Η "Welt" επισημαίνει πως μειώθηκαν μόνο 450 εκατομμύρια οι στρατιωτικές δαπάνες, ενώ οι κοινωνικές κατά 1,8 δισεκατομμύρια. Η "Hannoversche Allgemeine" αναφέρει ότι: "ενώ οι φορολογούμενοι των κρατών της ευρωζώνης πρέπει να συμπαρασταθούν στην Ελλάδα με δανειακή βοήθεια δισεκατομμυρίων, οι έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί ζουν τη δική τους πολεμική παράνοια": ετοιμάζονται να πάρουν 400 μεταχειρισμένα τανκς (δωρεάν) από την Αμερική, αυτά που διασώθηκαν από τον πόλεμο του Κόλπου το 1991(!) που όμως θα χρειαστούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να λειτουργήσουν. Η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως πριν από τρία χρόνια η Ελλάδα αγόρασε 170 γερμανικά τανκς αξίας 1,7 δισ. τα οποία όμως είναι άχρηστα γιατί δεν υπάρχουν χρήματα να  αγοραστούν τα πολεμοφόδια τους. Η Ελλάδα έχει ήδη 1600 τανκς, περισσότερα από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα αναλογικά με τον πληθυσμό της και δαπανά 4, 3% του ΑΕΠ σε εξοπλισμούς, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα του ΟΟΣΑ πλην των ΗΠΑ. (πηγή: "ΒΗΜΑ  της Κυριακής" από τη σελίδα του Διόδωρου, σελ. Α52)

   Και να σκεφτεί κανείς  ότι ακόμα (τέλος Ιανουαρίου) δεν έχει ολοκληρωθεί η αποστολή όλων  των σχολικών βιβλίων στα σχολεία για την τρέχουσα σχολική χρονιά που βρίσκεται ήδη στη μέση της.